Yeni Yaşam Standartlarında Yapı Elemanlarının Seçimi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

21-12-2020 14:43
Yeni Yaşam Standartlarında Yapı Elemanlarının Seçimi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni Yaşam Standartlarında Yapı Elemanlarının Seçimi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Kişilerin yaşadıkları alan içerisinde dikkat etmesi gereken unsurların sayısı oldukça fazladır. Belirli bir sisteme oturtmak ve kaliteden ödün vermeyerek gerçekleştirilecek bu işlemler birçok konuda avantaj sağlayacaktır. Güvenli bir yaşam alanına sahip olmak, can ve mal korunumunu gerçekleştirmek ancak bu koşullarda mümkün olabilmektedir.

 

Ülkemiz içerisinde yapılarda oluşturulan belirli standartlar bulunmaktadır. Yönetmelik doğrultusunda belirtilen bu durumlar kişilerin daha güvenilir ortamlarda bulunarak can ve mal güvenliğini sağlamak adına oluşturulur. Özellikle yapı oluşturan müteahhit ve iş yeri sahipleri için önem arz etmektedir. Standartlara uymayan konut ve yapılarda ise cezai işlem uygulanmaktadır.

 

Yapı elemanları arasında kapı ve kilit sistemleri de yer almaktadır.  Özellikle can güvenliğini fazlasıyla tehdit eden yangın ve depremlere yönelik belirtmeler bulunur. İnsan yoğunluğunun çok olduğu alanlar içerisinde dikkat edilmesi gerekenler vardır.  Bulundurulması gereken ekipmanlarda bu yönde belirli standartlar çerçevesinde oluşturulur.

 

Temin Edilmesi Gereken Yapı Elemanları Nelerdir?

Kullanım durumunda bulunan ekipmanlar yönetmelik içerisinde tek tek ele alınmıştır. Ekipmanların bu yönde uygun üretim ile gerçekleştirilmiş noktalardan satın alınması gerekmektedir. Yapı üretecek olanların bu anlamda kaliteli bir üretim sağlayan firma tercihi önem taşır. Standartlar dışında kalan yapı malzemelerini temin etmek yeterli olmayacaktır.

 

1.      Yangın Kapıları

 

Yangınlar hiç şüphesiz can ve mal güvenliğini ilk elden tehdit eden olaylar arasında bulunmaktadır. İnsanların yoğun olarak bulunduğu okul, hastane, alışveriş merkezleri gibi alanlarda yangın kapısı bulundurma zorunluluğu vardır. Yönetmelik içerisinde en çok üzerinde durulan konular arasında yer almaktadır. Yangın kapısı tercihi de belirtilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmelidir.


Herhangi bir yangın kapısını temin etmek yeterli olmayacaktır. Standart dışında kalan kapılar hem kaliteli ürün arasında yer almamasından hem de uygunluğu açısından tartışma konusu olmaktadır. İçerisinde bulunan yapının kalitesiz oluşu yangın sırasında işlevselliğini giderecektir. Bu gibi durumlarda yangın sırasında kolaylık oluşturmayacağından insan sağlığını tehdit edecektir.

                                                       

Kupli Kilit sitemizde yer alan yangın kapılarıstandartlar doğrultusunda üretilmiştir. Üretimi sırasında yanmaz köpük tercih edilmesi sayesinde belirli bir ısıya kadar yanma reaksiyonu göstermeyecektir. Bu sayede kişilerin dışarıya çıkışları konusunda kolaylık oluşturacaktır. Sadece yangın sırasında değil deprem gibi sağlığı tehdit eden olaylar sırasında da merdiven kullanımını azaltacağından güvenli bir şekilde dışarıya erişimi sağlayacaktır.

 

2.      Yangın Panik Barları

Yangın kapıları kadar yangın kapısı bünyesinde bulundurulacak ekipmanlar önem taşımaktadır. Bunların başında panik barlargelmektedir. Panik bar nedir diye soracak olursanız, alışık olunan kapı kolu dışındaki ekipmanlardır. Kapı kolları ile aynı işlevi sağlamaktadır ancak şok durumlarında hızlı hareket etmek adına üretilmiştir.

                                

Panik bar deprem ve yangın sırasında kapının kolay bir şekilde açılabilmesi adına üretilmiştir. Kişiler panik hali sırasında kolay bir kuvvet uygulayarak kapıyı açabilmektedir. Bu sayede hızlı hareket imkânı kişilerce sağlanmaktadır. Normal kapı kolları da yangın kapısı bünyesinde bulunabilir. Ancak üretiminin özel olması neticesiyle ısıya karşı korunaklı olan panik barlar daha uygun bir tercih olacaktır.

 

3.      Yangın Ekipmanları

Yangın çıkış noktasını gösteren levhaların önemi de oldukça büyüktür. Kişiler her ne kadar bildikleri alanda bulunsalar da panik halinde kargaşaya sebep olabilmektedir. Ancak acil çıkış noktalarını gösteren bu levhalar sayesinde kolay bir şekilde yolu bulmak mümkün olacaktır. Özellikle alışveriş merkezleri ve hastane gibi alanlar için uygundur.

 

Kişilerin kolay şekilde tahliye edilebilmesi için bulunmalıdır. Levhaların her yaştan birey tarafından kolaylıkla algılanabilmesi de kullanım alanını yaygınlaştırır. Yazılı bir açıklama olması gerekmeden levhalar sayesinde kişiler gitmesi gereken yöne kolaylıkla hareket edebilmektedir. Farklı yangın levha araçlarını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.

 

4.      Kilit Sistemleri

Yapı bünyesinde bulundurulması önem arz eden bir diğer ekipmanda kilit sistemleri olmaktadır. Kapı kilit sistemlerigüvenliği sağlamak açısından önemlidir. Kişiler bulunduğu alan doğrultusunda dilediği yönde kilit sistemi temin edebilmektedir. Kilit sistemleri modelleri çok sayıda bulunduğundan kişilere tercih imkânı sunmaktadır.

                                        

Kilit sistemleri üretimi gerçekleştiren firmamız bünyesinde bulunan modeller arasında:

·         Elektronik kilitler,

·         Manyetik kilitler,

·         Gömme kilitler,

·         Yangın kapısı kilitleri,

·         Mızraklı kilit,

·         Tirajlı kilit,

·         Dijital kartlı kilit gibi birçok model bulunmaktadır.

Oluşturduğumuz diğer kapı kilit sistemleriiçin buraya tıklayarak inceleme yapabilirsiniz. Satın almanız dahilinde kısa sürede tarafınıza ulaştırılacaktır.

 

5.      Menfezler

                                       

Menfezler ortam içerisinde bulunan hava dalgasının giriş ve çıkışında etkilidir. Ortamda fazla sayıda bulunan insanların doğru bir havayı teneffüs etmesi için gereklidir. Normal şartlarda oluşturduğu etki bile oldukça fazladır. Bunun yanı sıra yangın durumlarında da önemi oldukça büyüktür. Kişilerin yangın dumanından yüksek düzeyde etkilenmesini engeller.

 

6.      Yalıtım Malzemeleri

Yalıtım malzemeleri temel binanın oluşumunda etkili olmaktadır. Isı ve ses geçirgenliğini kontrol altına alır. Ev ortamında komşu sesinden, iş ortamında ise çevre tarafından gerçekleştirilen ses durumundan kurtulmayı sağlamaktadır. Aynı zamanda ortamda bulunan ısı miktarını koruyacağından sıcak bir alan elde edilmesinde kışın yardımcı olur.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.