Yangın Kapısı Donanımları ve Yeni Nesil Kilitleme Sistemleri

21-12-2020 13:49
Yangın Kapısı Donanımları ve Yeni Nesil Kilitleme Sistemleri

Yangın Kapısı Donanımları ve Yeni Nesil Kilitleme Sistemleri

 

Yangın kapısı belirli özellikler göz önüne alınarak yangın, deprem gibi hayati tehlikeler sırasında insan güvenliğini korumak adına oluşturulmaktadır. Diğer kapı çeşitlerinden sahip olduğu önem neticesinde ayrılır. Kişiler ve kurumlar tarafından çoğu zaman temin edilmesi zorunludur. Zorunlu olması sebebinin altında yayınlanmış yangın yönetmeliği bulunur.


Yangın yönetmeliği oluşacak yangın durumu sırasında insan güvenliğini sağlamak adına oluşturulmuştur. İnsan sayısının yoğun olduğu alanlarda çıkış yapabilecek kişi sayısından, kapının bulunacağı alana kadar geniş bir bilgi bulunmaktadır. Özellikle iş yerlerinin bu noktada dikkatli olarak yönetmeliğe uygun düzenlemeler yapması gerekmektedir.

 

Üretimi sırasında belirli türden malzemelerin kullanılması gerekir. Kalitesiz bir ürün kullanılması sonucunda kapının sahip olması gereken tüm özellikler imkânsız bir hal alır. Kişilerin sağlığını koruyamaz ve işlevselliğini yitirir. Durumun ciddiyetinin farkında olan Kupli Kilitçalışanlarımız ise profesyonel bir çalışma prensibi ile üretimlerine devam etmektedir.

 

Yangın Kapısı Özellikleri Ne Olmalıdır?

Yangın kapısı özellikleri birden fazla başlık altında toplanabilmektedir. Temel sebebi ise daha önce bahsettiğimiz yangın yönetmeliğinden kaynaklanmaktadır. Yönetmelik içerisinde ele alınan ilk konu insanların bulunduğu alanlardan dolayı kullanımı zorunlu bulunan noktalardır. Zorunlu kullanım alanları çok geniş bir listeye sahiptir: Hastane, yurtlar, havaalanları, otoparklar, alışveriş merkezleri gibi liste uzayıp gitmektedir.


Zorunluluk ile birlikte kişiler kişisel güvenliğini oluşturabilmek adına yangın kapısı tercihinde bulunabilir. Ancak yangın kapıları belirli özellikler doğrultusunda üretilmelidir. Yangın kapısında beklenen özellikler arasında:

·         Yönetmeliğe uygun 80 cm genişliği,

·         İnsanların bulunduğu zaman aralığında kilitli olmaması,

·         Kullanım dışında kilit sistemleri ile korunması,

·         Yangına karşı ısı direncine sahip olması,

·         Çıkış noktasına yakın alanlarda yer alması bulunur.

 

Yangın kapısının en temel unsuru ise tabii ki yanmaz bir yapıya sahip olmasıdır. Ateşe direnebilmesi bir zaman aralığı ile sınırlı olsa da bu sürenin uzun tutulması önemlidir. Yangın yönetmeliği içerisinde belirtilen dayanıklılık süresinin en az 90 dakika olması belirtilir. Yangın kapısı üretimi sırasında kullanılan iç ekipmanlar buna göre ısıya dayanıklı bir durumda olmalıdır.

 

Yangın kapılarının sahip olması gereken bir diğer özellik ise kolay çıkış sağlamasıdır. Zorunlu olarak belirtilmese de panik barlar bu konuda kişilere yardımcı olmaktadır. Aşağı itme ile kapının kolay bir şekilde açılmasını sağlayan yangın panik barı büyük öneme sahiptir. Üstelik Kupli Kilit sitesi üzerinden oldukça uygun fiyatlar doğrultusunda temin edilebilmektedir.

 

Yangın Kapısında Güvenlik Nasıl Sağlanabilir?

Her kapıda kullanıldığı gibi yangın kapısı bünyesinde de kapı kilit sistemleri tercih edilmelidir. Özellikle hırsız gibi tehlike arz eden durumlar adına geliştirilmiş birçok yangın kapı kilit sistemi bulunmaktadır. Klasik olarak bilinen kilit sistemleri de tercihler doğrultusunda bulunur. Ancak ilerleyen teknoloji kişilerin farklı kilit sistemi ile tanışmasını neredeyse zorunlu kılmaktadır.

 

Yangın kilit sistemleri modelleri giderek genişlemektedir. Daha fazla korumayı hedefleyen özel alanların bulunması bu durumda etkilidir. Özellikle iş yerlerinde bulunan ve maliyetleri yüksek olan ürünlerin korunması için kullanılır. Tercih edilebilecek yeni nesil sistemler arasında:

·         Elektronik kapılar,

·         Manyetik kapılar,

·         Gömme kilitler,

·         Dijital kartlı sistemler,

·         Alarmlı kilitler bulunmaktadır.

 

Elektro manyetik kilit sistemi son zamanlarda cam kapılar dışına çıkarak yangın kapılarında da sıklıkla tercih edilmeye başlandı. Elektrik akımı sayesinde çalışan kilit sistemi oldukça güvenilir bir ortamı oluşturur. Mıknatıs mantığında çalışan sistem gerekli giriş sağlanmadığı müddetçe açılmamaktadır. Elektrik akımı ile çalışması kullanım ömrünü de uzatan bir durum olmaktadır.

 

Taksit İmkânları ile Kapı Kilit Sistemine Sahip Olabilirsiniz!

 

Kupli Kilit sitesi üzerinden müşterilerimize kapı ve kilit sistemleri konusunda satışlar sağlamaktayız. Yerli üretim ile oluşturduğumuz kaliteli ürünler skalamız oldukça geniş olmaktadır. Yangın kapısı ya da yangın kapısı kilidi ihtiyacınız için de sizlere yardımcı oluyoruz. Sitemiz üzerinde modelleri inceleyerek karar vermeniz doğrultusunda alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

 

Satın alma sırasında siz müşterilerimize kolaylık sunabilmek ve memnuniyet sağlamak adına birkaç özelliği firma bünyesinde bulundurmaktayız. Kaliteli üretim ve profesyonel çalışmanın yanı sıra alışveriş sırasında taksitlendirme seçeneğinden faydalanabilirsiniz. Nakit ödeme sağlamadan her ay belirli bir ücret karşılığında yangın kilit sistemi ya da herhangi bir ürünü alabilirsiniz.

 

Kapı Kilit Sistemlerinde İade İmkânı

                         

Firmamız tarafından müşteri memnuniyeti birincil koşul olarak yer almaktadır. Hedeflerimize ulaşabilmek adına bu noktada iyileştirmeler ve düzenlemeler yapmaktayız. Sizlere sunduğumuz bir diğer imkân da bu noktada iade olmaktadır. Ürünlerimizde herhangi bir kullanamama, arıza durumu olmamaktadır. Ancak yanlış ölçümler ya da farklı sistemler deneyebilmek adına iadelerinizi kabul etmekteyiz.

 

Kısa Sürede Güvenilir Teslimat Fırsatı Sunuyoruz

 

Hayat içerisinde zamanın önemini bilen firmamız bu anlamda hızlı ve pratik hareket etmeyi doğru bulmaktadır. Yangın kapısı, yangın kapısı kilitleri ve sitede erişebileceğiniz herhangi bir ürünü gün içerisinde saat durumuna göre direkt olarak kargo işlemine yollamaktayız. Kargo şirketine hızlı ulaştırma sayesinde müşterilerin de zamanından çalmayarak, bekletmeyerek çabuk bir teslimatı hedeflemekteyiz.

 

Kupli Kilit ile daha güvenli alanlara sahip olmak için ürünleri inceleyebilir ve sepetinize atabilirsiniz!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.