Yangın Kapılarının Dayanıklılık ve Direnç Dereceleri

21-12-2020 13:19
Yangın Kapılarının Dayanıklılık ve Direnç Dereceleri

Yangın Kapılarının Dayanıklılık ve Direnç Dereceleri

 

Yangın birçok farklı alanlarda ortaya çıkabilen ve kişilerin maddi ve manevi zararlar almasına yol açan durumlar arasındadır. Küçük bir ateşin saniyeler içerisinde tüm alanı sarması mümkündür. Oldukça kısa süre içerisinde ev ve yapılarda zarar gelebilmektedir. Kişilerin can sağlığı konusunda da büyük tehlikeler oluşturmaktadır.


Yangının ortaya çıkaracağı bu tehlike karşısında önleyici ve koruyucu çalışmalar yapılması zorunlu olmaktadır. Özellikle insan yoğunluğunun fazla olduğu noktalar içerisinde bu durum titizlikle sağlanmalıdır. Gerçekleştirilmediği takdirde geçmişte de şahit olunan can kayıpları ile karşı karşıya kalınır. Durumun oluşmaması adına uygun yapı sistemleri oluşturulmalıdır.


Koruma sağlamak adına bu durum sırasında akıllara ilk olarakyangın kapıları gelmektedir. Yangın kapıları kişilere kolay çıkışı sağlamakla birlikte birden fazla fayda sağlamaktadır. Kriz anında sağlayacağı işlevsellik sayesinde can ve mal kaybına engel olduğu bilinir. Devlet tarafından bu konuda da bilgilendirme yapılmaktadır.

 

Yangın Kapılarının İşlevleri Nelerdir?

Kapı sistemleri kullanım alanları neticesinde değişiklik gösterir. Dışarıdan gelecek istenmeyen durumların engellenmesi adına genellikle dış çelik kapılar tercih edilir. Hatta bu kapıları üretim sırasında ne kadar kaliteli olsa da kilit sistemleri ile de desteklenmektedir. Kişiler tarafından evlerde en sık tercih edilenler arasında bulunur.

                                         

Yangın kapıları da belirli bir işlev neticesinde kullanılır. Bilindiği üzere yangın kapıları, binanın dış cephesine bakan yangın merdiveni doğrultusunda kullanılır. İlk işlevi kişilerin iç merdiven ve asansör kullanamadığı zamanlarda yangın merdiveni sayesinde dış tahliyeyi sağlamaktır. İsminde bulunan yangının yanı sıra deprem gibi zamanlarda da önemlidir.

 

Alevlerin bulunduğu alan içerisinden çabuk çıkış sağlamak temel işlevi olsa da durum bununla sınırlı değildir. Yangın kapısı aynı zamanda alevlerin belirli bir noktada bulunmasını sağlar. Alevin normal bir kapıyı geçip diğer binalara bulaşabilme ihtimali bulunur. Ancak yangın kapıları belirli kalite doğrultusunda üretildiğinde alevlerin dışarıya çıkışını da engellemektedir.

 

Yangın Kapısı Nerelerde Bulundurulur?

İstenmeyen durumların başında yer alan ve zararı büyük olan yangınlar herhangi bir alanda çıkabilmektedir. Çıkma durumları farklı sebeplere dayanabilmektedir. Alanın geniş olması yangın kapısı ve yangın merdiveni kullanım alanlarını da genişletmektedir. Hatta gerçekleşen bazı görüşmeler doğrultusunda zorunlu hale getirilmiştir. Yangın konusunda yapı yönetmeliği yayınlanmıştır.

                                             

Avrupa Birliği ile gerçekleştirilen mutabakatlar sonucunda birliğe girebilmek adına yangın konusunda bazı önlemler alınmıştır. Avrupa ülkelerine uyum sağlayabilmek adına can güvenliğini de korumak için yangın yapı denetimleri oluşturulmuştur. Yönetmenlik yayınlanarak yangına önlem kapsamında yapılarda kullanılacak malzemeler belirtilmiştir.

 

Yönetmelik içerisinde yangın kapısı ve panik bar kullanımı konusunda zorunlu alanlarda belirtilmiştir. Bu alanlar sınırında gerekli ekipmanların kullanılmaması durumunda gerekli cezaların uygulanması söz konusudur. Belirtilen alanlar içerisinde:

·         Alışveriş merkezleri,

·         Sinemalar,

·         Tiyatrolar,

·         Okullar,

·         Yurtlar,

·         Havaalanları bulunur.

İnsan yoğunluğuna göre kullanım noktaları tek tek tespit edilmiştir.

Kaliteli Yangın Kapısı Nasıl Olmalıdır?

Avrupa Birliği neticesinde oluşturulan yangın yönetmeliği içerisinde maddeler halinde yapılar ele alınmıştır. Yaşanılan, bulunulan alan içerisinde birçok nokta hakkında bilgi verilmiştir. Bilgiler arasında yangın kapısıkonusunda da detaylı bir inceleme yapılmıştır. Kullanılacak yangın kapıları da bu yönetmeliğe uygun bir biçimde oluşturulması gerekir.

                

Yangınların ortaya çıkış durumlarına göre değerlendirmeler farklılaşmaktadır. Ortaya çıkan yangınlar; doğal yangın durumları, konvansiyonel yangın senaryoları ve yangına karşı direncin hesaplanması bulunur. Ortaya koyulan yönetmeliğe uygun yangın kapıları bu doğrultuda oluşturulur. Öncelikle sahip olunması gereken özellikler ortaya koyularak üretim sağlanmalıdır.

 

Kupli Kilitfirması olarak üretimini sağladığımız yangın kapıları yönetmeliğe uygun olarak bulunmaktadır. Yangın kapılarında iç yalıtım sistemi ve aynı zamanda yangına karşı direnç sağlama durumları göz önünde bulundurulur. Satışını sağladığımız yangın kapıları:

·         70 derece sonrası genişleyen conta,

·         Ses ve ısı yalıtımı,

·         Alev almayan polüretan köpük,

·         Ayarlanabilir menteşe yapıları ile bulunur.

                

Özellikle yangın sırasında oluşacak ısı artışına karşı dirençli kapı üretimi ilk hedefimizdir. Bu hedef doğrultusunda kullandığımız alev almayan polüretan köpükler kullanmaktayız. Belirli bir ısı derecesine kadar dayanan kapılar özellikle yangının başında müşterilerimize sorun yaratmamaktadır. Başlangıç aşamasında hızlı tahliye konusunda yardımcı olup işlevini yerine getirmektedir.

 

Yangın Kapısı Teminatı Nasıl Gerçekleştirilir?

Yangın kapısının zorunlu olarak kullanıma sunulması müşterilerin taleplerinde artışa sebebiyet vermektedir. İstenmeyen bir durumun ortaya çıkmasını beklemeden önleyici görev olarak yerine getirilmesi Kupli Kilit olarak firmamız tarafından da önerilir. Ancak daha önce bu tarz bir alışveriş yapmayan kişiler teminat konusunda endişe yaşayabilmektedir.

                    

Kapı sistemleri konusunda ortaya koyduğumuz profesyonel çalışmalar birden fazla ürün konusunda sizlere yardımcı olmamızı sağlamaktadır. Yangın kapısı teminatı için bizleri tercih edebilirsiniz. Alışveriş talebi oluşturarak kısa sürede teslim sağlıyoruz. Bunun yanı sıra firmamızla iletişime geçerek elden teslimat sağlayabilirsiniz. Yangın kapısı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Yangın Kapısı Fiyatları

 

Alımı sağlanacak yangın kapısı fiyatları da sektör içerisinde oldukça dalgalanmaktadır. Değişik fiyatların belirtilmesinde birçok sebep bulunur. Ancak yönetmeliğe uygun üretilen bu kapıların belirli bir fiyat doğrultusunda satışının gerçekleştirilmesine sebep olur. Firmamız tarafından bütçenize uygun kapıların siparişini verebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.