Yalıtım Malzemeleri ile Ekonomiye Katkı Sağlamak!

10-11-2022 10:56
Yalıtım Malzemeleri ile Ekonomiye Katkı Sağlamak!

İzolasyon bir ev ve iş yeri için yapılması gereken ve yalıtımın en önemli unsurlarından bir tanesidir. Aynı zamanda da ekonomide tasarrufun da en önemli adımıdır.

Isı yalıtımı, soğuk havalardan korunmak için yapılan bir uygulamadır. Aynı zamanda bu yalıtımın evdeki sıcağın duvarlar aracılığı ile dışarı çıkmasını, dışarıdaki soğuğun ise duvarlar aracılığı ile içeri girmesini önlemek amacı ile yapılmakta olan işlemlerden bir tanesidir.

Farklı malzemeler kullanılarak yapılmakta olan ürünlerin başında yer alan izolasyonda günümüzde hemen hemen her binada bulunan sistem olarak kendisini göstermektedir. Isı yalıtımı yalnızca eve veya binaya değil aynı zamanda çevre için de büyük bir etkiye sahiptir. Isı yalıtımının yapılmasının ardından daha az ısınma ihtiyacı duyulacak böylece daha az enerji tüketimi olacaktır. Bu durum çevre kirliliğini azaltırken yanı zamanda da evin ekonomisine katkı sağlayacaktır.

Yalıtımın yapılması ısıma giderlerini düşürmede çok büyük etkiye sahiptir. Öyle ki %50’lik bir tasarrufa varan etkilerinin olduğu görülmektedir. Bu yalıtım yalnızca duvarlara değil çatı katlara da yapılarak evlerin üst kısımlardan soğuk almaması saplanmaktadır.

İzolasyon iç ve dış cephe yalıtımı olarak ikiye ayrılırken bu iki yalıtım çeşidinde de farklı ürünler kullanılmaktadır. Bu kullanılan ürünlerin ise farlı özellikleri ve farklı kullanım şekilleri bulunmaktadır.


 

Yangına Dayanıklı Yalıtım Sistemleri

Yangına dayanıklı olan bir yalıtımın yapılması en çok da acil çıkış kapıları için çok büyük öneme sahiptir. Evler ve binalar için yapılan yalıtımlarda kullanılan malzemelerin çoğu petrol içerikli olması nedeni ile kolay yanıcı maddelerden yapılmaktadır. Bu nedenle yangın gibi afet durumlarında bu ürünler kolayca tutuşarak hızlı bir şekilde yangının etrafa sarmasına neden olmaktadır.

Yangının yayılmasını önlemek adına belli başlı bölgelerde yangına dayanıklı PU köpük ve B1 alev almayan köpük gibi ürünler kullanmalıdır. İzolasyon için köpük tercihlerinde ilk dikkat edilmesi gereken ürünün yangına dayanıklı olup olmadığını kontrol etmek olacaktır.

Yangın çıkış kapılarının olduğu bölgelerde kullanılması gereken en önemli unsur yangına dayanıklı B1 alev almayan köpük tercih edilmelidir. Bu sayede acil çıkış kapılarının en güvenli alan olarak kalması sağlanacaktır. Kapı montaj köpüğü ile alanın kolay kolay alev alamaması kişilerin hızlı bir şekilde alandan kaçmasına yardımcı olacak ve güvenli bir şekilde çıkış sağlanmış olacaktır.

Yangının yalıtım sisteminin yapılması tasarım aşaması ile başlamaktadır. Bu yalıtımın yapılması için yanmaz ürünlerin kullanılması ve bu ürünlerin birinci sınıf kaliteye sahip olması büyük önem arz etmektedir. Tercihe edilecek olan ürünlerde de bu konulara dikkat etmek gerekmektedir.

Isı geçişine yüksek derecelerde önleyen bazı malzemeler kullanmak bu yalıtımın yapılmasında kullanılan malzemeler içerisinde yer almaktadır. Isıyı uzun süre boyunca engelleyen malzemelerde yangın anında çıkış için gerekli olan sürenin kişilere kazandırılması ve uzun bir süre boyunca yangının sadece belli bir bölgede kalmasını sağlaması açısından kullanılması sağlanması gereklidir. Bunun için kullanılan ürünler ise şu şekildedir:

·Yangın silikonu

·Yangın mastiği

·Duman contası

·Duman fitili

·Yangın kapısı fitili

·İntümesan conta

·Aleve dayanıklı conta

·Kapı dolgusu

·Yanmayan conta

·Duvar dolgusu

·Kasa contası

·Kapı contası

Yangına Dayanıklı Yalıtım İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?

Yangına dayanıklı olan yalıtımda bulunması gereken en önemli unsurlardan bir tanesi yangına dayanıklı silikon malzemeleridir. Bu malzemeler yangının yalnızca bir bölgede kalmasını sağlayacaktır. Bu sayede de daha geniş alana yayılması önlenecek ve itfaiye gelene kadar maddi zararın daha küçük boyutlarda kalmasına yardımcı olacaktır.


İzolasyon için kullanılacak olan malzemelerden bir tanesi de yangın silikonu olarak bilinen silikonlardır. Bu silikonlar birçok alanda kullanılmakta ve yanının küçük boşluklardan geçişini önlemektedir. Bu silikonların kullanımı hem ısı yalıtımında hem de camların aralarında kalan boşluklar için kullanılabilmektedir. Aynı zamanda yangına kapılarının belli bölgelerinde de bu silikonlar kullanılmakta ve bu sayede yangına daha dayanıklı ürünler elde edilmektedir.

İzolasyon amacı ile kullanılan bu ürünler farklı renk seçenekleri bulunmaktadır. Özellikle poliüretan köpük malzemelerin üzerine kullanılacak olan silikonların farklı renk seçenekleri bulunmaktadır. Kırmızı silikon, gri silikon, şeffaf silikon, beyaz silikon bu köpüklerin üzerine kullanılabilmektedir. Tercih edilecek olan bu malzemelerde tercihler her zaman kişilere bırakılmaktadır.

İzolasyon ve kalıtım için tercih edilecek olan ürünlere en kaliteli hali ile ulaşmak için tek yapmanız gereken Kupli Kilit firmamız ile iletişime geçek olacak. Firmamız internet sitesi üzerinden aradığınız ürünlere hızlı bir şekilde ulaşabilir ve satın alabilirsiniz. Aynı zamanda yangına dayanıklı ve en özel şekilde üretilmiş olan ürünlerimiz ile yalıtımınızı en dayanıklı haliyle yaptırabilirsiniz.








IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.