Plazalarda Yangın Kapıları

21-12-2020 12:24
Plazalarda Yangın Kapıları

Plazalar çok sayıda kişinin iş imkânı bulduğu ve bir arada bulunduğu alanlar arasında yer almaktadır. Normal şartlarda bile giriş çıkışın zor olduğu bu noktalarda yangın ve deprem gibi konularda çıkışlar oldukça zorlaşabilmektedir. Ancak alınabilecek önlemler neticesinde istenmeyen durumların önüne geçilmesi mümkün olmaktadır.

 

Yangınlardan korunmanın ilk yolu ihtimali olan yangın durumlarının önüne geçilmesi ile oluşturulur. Ancak nereden çıkacağı belli olmayan yangınlara karşı olası olaylar göz önünde bulundurularak farklı yöntemler de geliştirilmelidir. Yangınlara karşı kullanımı zorunlu olan ve devlet tarafından da denetlenen durumlar arasında yangın kapılarıbulunmaktadır.

            

Yangın kapıları gündelik hayat içerisinde kullanılması farklı amaçlara dayanan noktalar olabilmektedir. Kimi zaman hava almak kimi zaman mola alanlarında tercih edilir. Ancak günün birinde insanların hayatının kurtulması adına büyük öneme sahip olabilmektedir. Yangın kapılarısayesinde günümüze kadar sayısız insan ölmekten kurtulabilmiştir.

 

Yangın ile sınırlamak da doğru olmamaktadır. Deprem de bu konuda etkilidir. Deprem anından hareketsiz kaldıktan sonra merdivenleri kullanmak büyük risk oluşturur. Plaza içerisinde asansör kullanımı da önerilmemektedir. Yangın merdivenleri sayesinde kişilerin kolay bir şekilde güvenli alanlara erişebilmesi hedeflenir. Kişilerde sakinliklerini koruyarak bu yöntemi tercih eder.

 

Plazada Yangın Kapısı Bulundurmak Zorunlu Mudur?

Yangın kapısı çok kısıtlı alanlarda tercih doğrultusunda temin edilebilmektedir. Büyük bir bölümde ise zorunlu olarak bulundurulmalıdır. Ülkemizde yayınlanan yangın yönetmeliği doğrultusunda plaza ve iş yerleri de bu noktada bulunur. Kişilerin çok sayıda bir arada olduğu bu alanlar içerisinde yangın ihtimaline karşı yangın kapısı temin edilmesi gerekir.

                                                

Yangın yönetmeliği çerçevesinde yangın kapısı bulunması gereken diğer alanlar arasında:

·         Okullar,

·         Hastaneler,

·         Yurtlar,

·         Oteller,

·         Havaalanları,

·         Terminaller,

·         Fabrikalar gibi çok sayıda insanın gün içerisinde bulunduğu noktalar yer alır.

Liste bununla kalmamaktadır. İnsan kalabalığının yüksek düzeyde olduğu alışveriş merkezleri, kapalı otoparklarda da liste içerisine dahil edilmektedir.

 

Yönetmeliğe Uygun Yangın Kapısı Satış Noktası

 

Kupli Kilit sitesi üzerinde gerçekleştirdiğimiz satış ürünleri arasında yangın kapısı ve yangın aksesuarlarıbulunmaktadır. Yangın kapılarının üretimi konusunda ortaya koyduğumuz ciddiyet ve profesyonel çalışma prensibimiz firmamızı bu anlamda diğerlerinden ayırmaktadır. Satışta bulunan her ürün yönetmeliğe uygun koşullar neticesinde oluşturulmuştur.

                     

Yangın kapısı yanmaya dayanıklı olarak müşterilerimize hazır hale getirilmiştir. Herhangi bir ısı ile karşılaştığında yanması mümkün değildir. Bu sayede kişilerin karşı karşıya kaldıkları yangın sırasında güvenilir bir şekilde çıkış sağlayabileceği kapılar ayakta kalmaktadır. Can güvenliğini kolaylıkla sağlayan bu sistem aynı zamanda yangının kontrol altından çıkıp dış alanlara yayılmasını da engellemektedir.

                        

Site üzerinde yer alan yangın kapıları çeşitlerioldukça fazladır. Dilediğiniz renk ve modelde kapı tercihinde bulunabilirsiniz. Telefon numarasından ya da sitede yer alan WhatsApp destek hattı üzerinden firma çalışanları ile iletişime geçmek mümkündür. Aklınıza takılan herhangi bir konu hakkında bu sayede doğrudan iletişim sağlayabilirsiniz.

 

Karar verilen yangın kapısı ya da yangın ekipmanlarını satın alabilmek için sepete eklemek ve siparişi oluşturmak yeterli olacaktır. Kişilere kısa sürede teminat sağlamak adına kargolara teslimi gerçekleştirmekteyiz. Aynı zamanda 150 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava seçeneği sunmaktayız. En güvenilir koşullar doğrultusunda ürünler müşterilerimize ulaştırılmaktadır.

 

Yangın Kapısı Kullanım Kolaylığı Oluşturma Seçenekleri

 

Yangın anından insanların yaşadığı endişe seviyesi üst düzeyde olmaktadır. O an doğru ve mantıklı bir düşünme ihtimali oldukça düşmektedir. Endişe ve korku seviyeleri düşünülerek kişilere kolaylık sağlama amacı oluşturulmalıdır. Kullanımları kolay ve anlaşılır olan ekipmanlar sayesinde yangın kapısı farklı bir işlevsellik kazanmaktadır.

 

Yangın kapısı kolları farklı çeşitlere ayrılır. İlki çoğu kapı sisteminde olan kollardır. Bu kolların kullanılması herhangi bir sorun oluşturmamakla birlikte hız konusunda düşüşe sebep olabilmektedir. Özellikle ortamda bulunan yangın dumanından etkilenen kişilerin güçlerini uygulayarak açmasında zorluk yaşandığı bilinir. Bundan dolayı yangın kapısıkolları farklı bir sistem içerisinde üretilir.

    

Yangın panik barları bu anlamda önemlidir. Panik barlar, normal kapı kollarına nazaran daha pratiktir. Açılması için ekstra bir uğraş gerektirmemektedir. Belirli yaştan itibaren tüm bireyler tarafından kullanılabilir. Aşağı itme sistemi ile çalışır. Yangın kapısı üzerinde monte edilmesi ile kullanıma hazır hale gelir. Kişilerin endişeli olmaları doğrultusunda bile kolaylıkla güvenli alana ulaşmalarında yardımcı olmaktadır.

 

Yangın Kapılarında Panik Bar Bulunur Mu?

Satışa sunulan ürünler üzerinde firmadan firmaya değişiklik bulunmaktadır. Kimi satış firmaları yangın kapılarında direkt olarak yangın panik barbulunan satışlar gerçekleştirmektedir. Ancak genel olarak yangın kapısıile panik barlar ayrı olarak satılmaktadır. Temel sebebi ise kişi ve kurumlara seçim imkânı tanımaktan geçmektedir.

 

Yangın kapısı bulunması zorunlu olsa da panik bar konusunda böyle bir zorunluluk bulunmamaktadır. Kişiler kolaylık sağlamak adınapanik bar tercih etmektedir. Ancak yangın kapısı kadar büyük bir öneme sahip olduğu tartışılmazdır. Özellikle öğrenci yurtlarında küçük yaştaki bireylerin açmasına kolaylık sağladığından panik barlar ayrı da olsa temin edilmelidir. Kupli Kilit yangın kapısı ve panik barsatışını sizler için sağlamaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.