Neden Elektronik Kilitler Tercih Edilmeli?

21-12-2020 11:45
Neden Elektronik Kilitler Tercih Edilmeli?

Neden Elektronik Kilitler Tercih Edilmeli?

Elektronik kilitler
yeni nesil kilit ekipmanları olarak karşımıza çıkmaktadır. Teknolojik alanda sağlanan gelişmeler kilit sistemleri konusunda da etkisini sürdürmektedir. Kişiler daha fazla güvenlik sağlamak adına kilit sistemi üzerinde gerçekleşen bu farklı ekipmanları deneyimlemektedir. Gömme kilit sistemlerine nazaran sağladığı avantajlar değişiklik gösterir.

 

Kullanımı sağlanacak olan elektronik kilitler normal kilit sisteminden farklı bir işleve sahiptir. Kilitli kalma durumu elektrik akımı sayesinde gerçekleşir. Kullanım alanları belirli noktalarda yoğunlaşsa da uygun koşullar sağlandığında birçok noktada kullanılabilmektedir. Müşterilerin daha fazla güvenlik sağlamak istediği noktalarda daha sık karşımıza çıkmaktadır.

 

Elektronik Kilit Çalışma Mantığı Nedir?

Elektronik kilitler adından da anlaşılacağı üzere elektrik akımı neticesinde çalışmaktadır. Üretilen ekipmanlarda bulunan mıknatıs benzeri bir yapı bulunur. Bu mıknatıslar akım olduğu sürece büyük bir kuvvet ile birbirlerini çekmektedir. Kişiler giriş ya da çıkış işlemi gerçekleştirmediği müddetçe yapılar birbirine adeta yapışık halde bulunurlar.

                                              

Elektrik kesintisi ya da bir elektrik destek alanı bulunmadığı müddetçe koruma sürekli olarak sağlanır. Pil ya da batarya ömrü olmadığından uzun süreli kullanımlar için oldukça idealdir. Yapılara uyum sağlaması ve montaj işlemi de zorlayıcı olmadığından kullanım alanlarını kendisinde bulmaktadır. Basit bir kurulum işlemi sonucunda elektrik sayesinde güvenilir alanlar oluşturmak mümkün olmaktadır.

 

Elektronik Kilitler Nerede Kullanılır?

 

Elektronik kilitlerin başlıca kullanım alanları arasında genellikle hastane ve laboratuvarlar yer alır. Ancak bununla sınırlı kalmayan alanlar özellikle günümüzde giderek yaygınlaşmaktadır. Üretim sırasında herhangi bir kapıya uyum sağlaması sayesinde kişi ve firmalarca sıklıkla tercih edilmektedir. Fiyatına göre kullanım ömrünün fazla olması bu durumda etkili olmaktadır.

 

Elektrik akımı ile çalışma gösteren elektronik kilitlerin kullanım alanları arasında:

·         Yangın kapıları,

·         Hastaneler,

·         Laboratuvar ortamları,

·         Cam kapılar,

·         Gömme kilit bulunmayan dış kapılar bulunur.

Kişilerce güvenliğin sağlanması istenen her alanda kullanılabilmektedir. Kişiye özel giriş durumu olduğundan yabancıların giriş yapması oldukça zor olmaktadır.

 

Elektronik Kilit Tercih Etmenin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?


Kullanım alanlarında elektronik kilitler birden fazla avantaj sağlamaktadır. Her kilit sistemi konusunda söz konusu olduğu gibi başlıca işlevi hiç şüphesiz güvenlik olmaktadır. Tercih edilecek kilit sisteminin ihtiyaç duyduğu akım miktarına göre kilit sistemi güçlü bir çalışma gösterecektir. Kaliteli bir malzeme ile üretim sağlanan elektronik kilitlerdış kuvvetlere karşı oldukça dirençli olmaktadır.

                             

Elektronik kilit modelleri değişiklik göstermektedir. Buna bağlı olarak ihtiyaç duyulan akım miktarları da artmakta ya da azalmaktadır. Artış miktarında olması sağlayacağı çekim gücünü arttıracağından güvenliği daha üst düzeyde sağlar. Ancak seçim sırasında sağlanabilecek elektrik akımı göz önünde bulundurularak model tercihinde bulunulması gerekir.

                                             

Kişiye özel giriş ve çıkışlar kolay bir şekilde sağlanır. Elektronik kilit mantığının temelinde bu bulunmaktadır. Giriş sırasında genellikle şifreli bir panel bulunur. Bu panele şifreyi bilen ya da kart kullanan kişilerce okutma sağlanır. Doğru giriş sağlandıktan sonra belirli bir müddet elektrik akımı kesilir. Bunun sonucunda ise sağlıklı bir giriş çıkış işlemi sağlanmaktadır.

 

Elektronik Kilit Montajı Nasıl Gerçekleştirilir?

Elektronik kilit montajı sırasında lazım olan yardımcı ekipmanlar bulunmaktadır. Bu tarz elektrikli kilitlerde U ve L şeklinde bulunan aparatlar bulunur. Aparatlar üst bölümlerde kilitlerin oturtulması ve sabit tuturulması için gerekir. Bunun yanı sıra elektrik bağlantısının sağlanması adına da kimi ihtiyaçlar bulunmaktadır.

                                  

Gerekli ekipmanlar sağlandıktan sonra montaj kısmı oldukça basittir. Herhangi bir usta tarafından bu montaj işlemi kısa sürede sağlanır. Sonrasında kullanıma uygun bir hale getirilmektedir. Kısa sürede kurulum ve kullanım sağlamak istiyorsanız Kupli Kilit sitemize girerek elektronik kilit modellerimizi inceleyebilirsiniz. Konu hakkında bilgi almak için ise firmamıza ulaşmanız yeterli olacaktır.

 

Elektronik Kilitlerin Kullanım Süresi Ne Kadardır?

Tercih edilecek kapı kilit sistemleri hakkında kesin bir yargıya varmak neredeyse imkansızdır. Bu durumda etkili olan unsur ise üretim firmalarının kullandığı malzeme kalitesinden kaynaklanır. Normal bir düzeyde elektronik kilitlerin yanlış kullanım fazla ya da az elektrik akımı sağlanmadığı müddetçe çok uzun ömürlü olmaktadır.

 

Kalitesiz ürün ile üretilen elektronik kilitler ise kısa sürede işlevini yitirebilmektedir. Akıma dayanmayan kilitler kısa süre içerisinde kullanım dışı kalabilmektedir. Bunun yanı sıra kullanılan kalitesiz ürün yüzünden dışarıdan gelecek kuvvetlere karşı hazır olmaktadır. Kuvvet unsuru ile kolay bir şekilde kilitin açılması söz konusu olabilmektedir.

                           

Tercih yapılacağı zamanlarda güvenilir bir firma ile anlaşmak bundan dolayı önem taşır. Verilecek ücretin karşılığını alabilmek adına kişiler kaliteli kilitlerden yana tercihini kullanmalıdır. Günümüz içerisinde oldukça popüler olan bu kilit sistemibirçok tarafından satışa sunulur. Ancak her firmanın ortaya koyduğu kalite oranı birbirinden farklı olacaktır.

 

Kısa Sürede Elektronik Kapı Kilit Teslimatı

 

Kupli Kilit olarak kapı sistemleri konusunda ortaya koyduğumuz profesyonel bir çalışma alanı bulunur. Sadece üretim değil müşterilerimize ürünleri iletirken de büyük özenle çalışmaktayız. Kargo şirketlerine kısa sürede ürün teslimatını oluşturuyoruz. Güvenliğinizi kontrol altında tutmak istiyorsanız sitemiz üzerinden alışverişe başlayabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.