Kullanım Alanlarına Göre Menteşe Seçimi

10-11-2022 10:47
Kullanım Alanlarına Göre Menteşe Seçimi

Kapı aksesuarları arasında tercihine en çok dikkat edilmesi gerekeni biliyor musunuz? Menteşeler kapıların en küçük parçası olsa da en önemli kısmıdır.

Menteşe tercihinde dikkat edilmesi gereken birçok unsur bulunuyor. Bunların kapıların kullanımı için en uygun şekilde olması ile en başta kendisini göstermektedir. Bununla beraber uzun süreli bir kullanım için paslanmaz malzemelerden yapılmış olan ürünler olması da gerekmektedir.

Paslanmaz menteşe günümüzde evlerde, okullarda hastanelerde ve iş yerlerinde tercih edilen menteşelerin tek özelliğidir. Paslanmaz menteşeler yağlanma ihtiyacı duymadan uzun süre boyunca kolay bir kullanım sunan ürünlerdendir. Menteşelerin paslanmaz özelliği seçiminde ve kullanım alanlarında ilk dikkat edilen konulardan bir tanesidir.

Kapı aksesuarları içerisinde ismini en çok duyuran bu ürünlerin kapıların küçük bir parçası olarak görülse de aynı zamanda da en önemli unsurudur. Büyük kapıların yüksek sağlamlıkla tutundukları ürün olan menteşeler ile hem çelik kapılar hem de ahşap kapılar kolay bir şekilde kullanılmaktadır.

Günümüzde kullanılan birçok menteşe tek yönlü açılır kapılar için tercih edilmektedir. Bununla beraber çift tarafa dönebilen kapılar için de menteşe çeşitleri bulunmaktadır. Menteşelerde birbirinden farklı çeşit ve modeller kendisini göstermektedir. Menteşe çeşitleri şu şekildedir:

·Kendisinden kapanır yangın kapısı menteşesi

·Boru tipi menteşe

·Oda kapısı menteşesi

·Şaft kapağı menteşesi

·Zamak menteşe

·Gizli menteşe

·Akordeon menteşe

·Sarhoş menteşe

·Bar tipi menteşe

·Çift yön menteşe

·Konteyner menteşesi

·Hokka menteşe

Yangın Kapılarında Kullanılan Menteşelerin Özellikleri Nelerdir?

Özel ölçü imalat menteşe modelleri genellikle yangın kapıları için üretilmektedir. Bununla beraber bu kapılar için üretilmekte olan ürünlerde dikkat edilen bir diğer unsur ise paslanmaz malzemelerden yapılmış olmasıdır. Paslanmaz yangın kapısı yaylı menteşesi olarak satışa sunulmakta olan bu ürünlerimiz ile en özel menteşelere sahip olma imkanını elde edebilirsiniz.


Yangın kapıları birçok işletmede ve sosyal alanlarda kullanılan ve özel olarak üretilen kapılardır. Bu nedenle de kullanılan bütün kapı aksesuarları da buna uygun şekilde üretilmektedir. Yangına dayanıklı menteşe kullanımı bu kapıların yapımında tercih edilmesi gereken bir unsurdur. Bu sayede yangına dayanıklı olan ürünlerin yangını başka alanlara sıçramasını engellemesi sağlanmaktadır.

Yangın kapılarında kullanılan her ürünün yangına dayanıklı şekilde üretilmesi gerekmektedir. Bu nedenle de bu kapılarda yangın kapısı menteşesi kullanılması gereklidir. Bununla beraber kapıların açılış şekline bağlı olarak yönlü menteşe veya yönsüz menteşe şeklinde kullanımı sağlanabilmektedir. Yangın kapısı menteşeleri alırken ise tercih edilecek olan malzemelerin her zaman için paslanmaz ürünlerden yapılmış olması ve yaylı menteşe olması gereklidir.

Uzun süreli kullanım için en uygun ürünlerden birisi olan paslanmaz kapı aksesuarları için kapının boyutuna ve ağırlığına bağlı olacak şekilde menteşe seçimi yapılmalıdır. Özellikle yangın çıkış kapılarında tercih edilecek olan menteşelerin güçlü olması ve iyi sabitlenmiş olması büyük önem taşımaktadır. Panik barlara uygun şekilde yerleştirilmiş olması ise bu menteşelerin uygun kullanımı adına oldukça büyük öneme sahiptir.


Menteşe Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Menteşe seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli unsur kullanılacağı çevrenin dikkat alınmasıdır. Açık hava veya nemli ortamlarda kullanılacak olan menteşelerin paslanmaz çelikten üretilmiş olması gereklidir. Bununla beraber bu alanlarda kullanılacak olan diğer kapı aksesuarları için de aynı özellik dikkate alınmalıdır. Özellikle tercih edilecek olan stoperlerde de paslanmaz kapı stoperi tercih edilmelidir.

Kapı aksesuarları içerisinde öneme sahip olan bu ürünün tercihinde önemli olan bir diğer konu da boyutlarıdır. Genişliği, yüksekliği ve mafsal uzunluğu tercih edilirken dikkat edilmesi gereken unsurlardır. Bu sayede kullanılacak alana uygun bir ürün seçmek mümkün olacaktır. Aynı zamanda menteşelerin sayısını da kapının büyüklüğüne ağlı olarak tercih edilmesi gerektiği de bilinmelidir.

Menteşelerde önemli olan unsur her zaman için güçtür. Güçlü bir menteşe seçimi için ağır bir kapıda kullanım gereklidir. Kapının ağırlığı ne kadar fazla ise o kadar güçlü bir menteşe seçilmelidir. Menteşelerin gücü boyutlarına göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle tercih edilecek olan ürünün boyutlarına ve kaynaklı menteşe olması büyük önem göstermek gereklidir.

Menteşe seçiminin daha kolay ve rahat yapabilmeniz için Kupli Kilit firmamız ile iletişime geçmeniz yeterli olacaktır. Sizler için kullanımınıza en uygun olan ve en kaliteli malzemelerden üretilmiş olan menteşeleri en hızlı şekilde sunacağız. Bu sayede hem hızlı hizmet hem de kaliteli malzemelere sahip olma imkanı elde etmiş olacaksınız.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.