Kapı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

21-12-2020 11:08
Kapı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kapı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

İnsanlar yıllar öncesinden güvenlik alanlarını oluşturabilmek için çeşitli yöntemlere başvururdu. Günümüze gelene kadar bu yöntemler değişiklik gösterdi. Yerleşik hayata geçilmesi ile birlikte oluşturulan yaşam alanları kapı sistemleri ve kilit sistemleri konusunda oluşumları meydana getirdi.Kapı ve kilit sistemleri bu anlamda üretilip geliştirilmeye başlandı.

Dışarıdan gelebilecek herhangi bir tehlike anına karşı kapı sistemleri önemlidir. Kapının oluşturulduğu malzeme, çalışma kapasitesi ve potansiyeli bu anlamda dikkat edilmesi gereken hususlardır. Kişiler oluşturdukları yaşam ve çalışma alanlarında buna yönelik kapı seçimlerinde bulunmaktadır. Tercih anında dikkat edilmesi gereken hususların bilinmesi kapı seçimi sırasında kolaylık sağlamaktadır.

 

Doğru bir kapı seçimi için öncelikle bu sektöre biraz da olsa hâkim olmak gerekmektedir. Sektör içerisinde bulunan firmalar arasında bir araştırma yapmak ilk adım olarak bulunur. Kaliteli ve profesyonel çalışma gösterenleri tercih etmek pişmanlık yaratmayacaktır. Aksine yapıların en doğru kapı ve kilit sistemleri ile buluşmasına ön ayak olmaktadır.

 

Kapı Çeşitleri Hangi Durumlara Göre Seçilir?

Kapı sistemleri çok geniş bir alanı kapsamaktadır. Sektör içerisinde yer alan firmamız bu anlamda mevcut skalayı geniş tutarak seçim imkânını müşterilere tanır. Müşteriler kapının lazım olduğu her alana uygun kapı ve kilit sistemi ihtiyacını kolaylıkla giderebilmektedir. Kapının hangi alanda kullanılacağı bir diğer önemli unsuru oluşturur.

Kişilerin en çok bulunduğu yaşam alanları arasında ev ve iş alanları bulunur. Bunun yanı sıra akıllara gelebilecek birçok noktada kapı tercih edilmektedir. Gerek özel alanlarda gerekse alışveriş merkezlerinde deneme kabinlerinde bile bulunur. Geniş bir alana sahip olması tercih edilecek kapı çeşitleri konusunda yol gösterici olabilmektedir.

 

Kapı Çeşitleri Nelerdir?

Kullanım alanının geniş olması üretilen kapı çeşitleri konusunda da etkili olmaktadır. Çeşitlerin fazla olması müşteriler adına da oldukça kârlı bir durumu oluşturur. Firmamız tarafından satışı gerçekleştirilen kapı ve kilit sistemleri de bu anlamda farklılık gösterir. Alanda kullanımına göre tercihler genişlemektedir.

Sektör içerisinde üretimi ve satışı gerçekleştirilen kapı çeşitleri:

·Ahşap kapılar,

·Lake çeşitleri,

·Yangın kapıları,

·Laminant çeşitleri,

·Melamin çeşitleri gibi birçok ürün bulunur.

Sadece kapı çeşitleri iç kapılar olarak sınırlandırılmamalıdır. Dışarıya çıkış noktasında da önemi büyük kapılar bulunur. Acil durumlarda kullanılması gereken kapı çeşitleri ise ayrı bir öneme sahiptir.

 

Kapı Seçimi Sırasında Kalite ve Kapı Ürünlerinin Önemi

 

Hiç şüphesiz herhangi bir ürün tercih edileceği sırada kalite en önemli unsurdur. Kapı çeşitleri seçimi sırasında da kalitenin değeri oldukça önemlidir. İç ve dış kapılara kırılması ya da atlatılması kolay kapı çeşitleri hiçbir işlevi yerine getirememektedir. Bundan dolayı kullanılacak malzemeden destekleyici ürünlere kadar genel bir duruma dikkat edilmesi gerekir.

 

Kapı ve kilit sektörü içerisinde bulunan firma sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Sektör içerisindeki genişleme müşterilerin tercih etme noktasında kolaylık sağladığı gibi olumsuzluk da yaratır. Hangi kaliteye sahip olduğu bilinmeyen kapıların tercihlerinden uzak durulmalıdır. Sadece kapı değil aynı zamanda destekleyici kapı ürünleri ve aparatları da tercih edilmemelidir.

Firma olarak kapı ve kilit üretimi konusunda ortaya koyduğumuz profesyonel bir çalışma sistemi bulunmaktadır. Çalışanlarımız ile birlikte alınan eğitimler neticesinde tüm bilgi ürüne aktarılır. Müşterinin isteklerinin nasıl tam olarak karşılanacağı noktasında çalışmalar gelişerek devam etmektedir. Sadece tecrübe değil, kullanılan malzemeler de bu anlamda önem taşımaktadır.

 

·Kapı Destekleyici Ürünler

Kapı sistemleri çok geniş bir alanı kapsamaktadır. Düz bir kapı yapısı alınacak destekleyici ürünler sayesinde farklı işlevlere bürünebilmektedir. Firma olarak bu alanda mevcut tüm sistem parçalarını üretip satmaktayız. Kapı değişikliği yapılamayacak durumlarda özellikle kişilerin destekleyici ürün kullanması kalite ve korumayı arttıracaktır.

Kapı destekleyici ürünler arasında kapı kollarından hidrolik sistemlerekadar birçok unsur bulunur. Yangın kapıları için panik bar kolları en önemli gereçlerdir. Bunun yanı sıra herhangi bir kapı çeşidini kapı kilit sistemleri ile daha iyi bir konuma getirebilmek mümkündür. Kapı kilitleri de kullanılacak alan ve kapı çeşidine göre farklılaşmaktadır.

 

Genel olarak kullanılan iç kapılarda gömme kilit, çelik kapı kilit tercih edilmektedir. Hastane ortamlarında ise genellikle elektromanyetik kilitler, dijital kartlı kilitler yer almaktadır. Bu anlamda alandan alana kilit sistemleri farklılaşmaktadır. Kaliteli bir kilit tercih edilmesi durumunda istenen koruma ve güvenlik sağlanacaktır.


Kupi Kilit olarak ürettiğimiz kapı kilit sitemlerine buraya tıklayarakulaşabilir, dilediğiniz ürünü kolaylıkla satın alabilirsiniz.

 

Doğru Bir Kapı ve Kilit Sistemi Tercihinin Avantajları

 

Kaliteli kapı yapısı ve kilit tercihinin avantajları oldukça geniştir. İlk olarak kullanıcı durumunda bulunan müşterilerin hırsız gibi güvenlik tehdit eden durumlara karşı güvenliği kolaylıkla sağlanmaktadır. Ancak durum sadece dışarıdan içeriye yönlü bir güvenlik oluşturmamaktadır. Kimi durumlarda hızlı dışarıya çıkış da sağlanmalıdır.

Yangın durumları bunların başında gelir. Yangın kapısıve panik bar kollarıgüvenli ve hızlı bir şekilde dışarıya çıkmaya yardımcı olur. Kişilerin bu anlamda tercihleri her anlamda avantaj sağlamaktadır.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.