Kapalı Mekanlarda ve İşletmelerde Panik Bar Kullanımı ve Önemi

10-11-2022 10:51
Kapalı Mekanlarda ve İşletmelerde Panik Bar Kullanımı ve Önemi

Panik bar kapılardan kolaylıkla çıkılmasında yardımcı olmak adına kullanılan ve birçok işletmenin tercih ettiği sistemlerden bir tanesidir.

Adından da anlaşılacağı üzere panik halinde hızlı bir şekilde çıkışın yapılabilmesi adına kullanılan kapı kilit sistemlerinden bir tanesidir. Geleneksel kapı kollarından farklı olarak üretilmiş olan bu ürünlerde her yaştan bireyin kolaylıkla açıp çıkmasına yardımcı olacak olan ürünlerden bir tanesidir.

Özellikle yangın acil çıkış kapılarında kendisini göstermekte olan yangın için panik barlar yangın merdiveni panik kilitleri ile çıkışlar çok daha güvenli ve hızlı olacaktır.

Acil çıkış için kullanılan bu kapılarda her zaman için yangın ve alev varlığı durumunda değil duman ve buna bağlı olan zehirlenmeler gibi durumlarda da bu kapıların kullanımı oldukça büyük kolaylık sağlamaktadır.

Kapalı mekanlarda yangın durumunda afet yönetim sistemleri mevcut olacaktır. Ancak bu sistemlerin kullanılması için bilinçli olunması gerekir. Bu nedenle ilk akla gelen kaçış için ise bu kapılar kullanılmaktadır. Günümüzde yaygın bir şekilde tercih edilen panik bar kapılar hem hızlı çıkış için olanak sağlamakta hem de her bireyin kapıyı kolaylıkla açmasına yardımcı olmaktadır.

Yüzeyden montajlı panik barlar günümüzde işletmelerin en çok tercih ettiği bar sistemlerinden bir tanesidir. Bu sistem sayesinde uzun süreli bir kullanım sağlanırken aynı zamanda da daha kolay bir kullanıma sahip olan alanlar oluşturulmuş olmaktadır. Yüzeye montajlı olan panik barlar gömme kilitli panik barlar olarak da ismini duyurmakta ve kolay kullanım imkanı sunmaktadır.

İşletmeler İçin Panik Bar Kullanımı

Panik bar günümüzde en çok yangın çıkış kapılarında ve hastanelerin acil çıkış kapılarında karşılaşılmakta olan kapılardır.

Yangınlar insan üzerinden büyük bir panik etkisi yaratabilmektedir. Bu etkiyi atlatmak için ilk kullanılan mekanizma ise kaçış mekanizmalarıdır. Kaçış için tercih edilen ise birçok işletmede de bulunan acil çıkış alanları olmaktadır. Bu çıkış kapıları üzerinde ise kullanılan ve en çok tercih edilen kapılar Kupli kilitli panik barlar olmaktadır.

Kilit özelliğine sahip olan kapılarda kullanım her zaman için çok daha sağlıklı olmaktadır. Sürekli olarak kapanıp açılmaması adına kilitli olan panik barların kullanımı her zaman için daha da sağlıklı olmaktadır. Panik barlarda kilit sisteminin varlığı kapının kapatılması için kullanılmaktadır. Bu sistem acil durumlarda kolaylıkla devre dışı bırakılabilir ve herkesin kullanımı için uygun hale getirilebilecektir.

Cam kapılar için panik barlar günümüzde en çok tercih edilen kapı kilit sistemlerinden bir tanesidir. İşletmelerde bulunan kapıların genellikle dekorasyon amacı ile cam tercih edilmesi ise bu ürünün kullanımını yaygınlaştırmaktadır. Cam kapılarda ister çift kapılı ister tek kapılı olsun bu sistemin kullanılması oldukça kolaydır.

Panik bar her zaman için kolay kullanımı olması gereken bir üründür. İster çocuk ister yetişkin isterse de yaşlı birey olsun her güçte kişinin açabileceği rahatlıkta olması gereklidir. Çift kanatlı yangın kapıları için panik barlar bu konuda en çok tercih edilen ve büyük bir kullanım kolaylığı sunan kapılardır.

Yangın Anında Panik Bar Kullanımı ve Önemi

Yangınlar her zaman için büyük bir afet olarak görülmektedir. Yangın sadece ateşi değil bunaltıcı dumanı da beraberinde getirmesi nedeni ile sağlık problemlerini beraberinde getiren bir afettir. Bu nedenle de her işletmede kesinlikle bulunması gereken en önemli unsur acil çıkış kapılarıdır.

Acil çıkış kapılarında kullanılacak olan sistem ise basit ve herkesin kullanabileceği bir sistem olmalıdır. Bu sistem hem kolay hem de kullanışlı olmalıdır. Bu amaçta kullanılan panik barlarının en çok tercih edilen alanları genellikle yangın merdiveni panik kilitleri olmaktadır. Yangın merdivenlerinin girişinde kullanılan bu kilit sistemleri sayesinde bu alanlara kolaylıkla çıkış sağlanabilmektedir. Acil çıkış kapılarında yer alan bu panik barların çeşitleri şu şekildedir:

·İspanyolet tip panik barlar

·Tek kanatlı yangın kapıları için panik barlar

·Yangın kapısı panik kilitleri

·Otopark yangın kapıları ve panik barları

·Güvenlik holleri için panik barlar

·Omni panik bar

·Forelli panik barı

·Demka panik barı

·Erkoç panik barları

·Briton panik barı

·Cisa panik barı

Her işletmede olması gereken kilit sistemlerinin kullanımı için ilk tercihiniz her zaman Kupli Kilit olmalıdır. Kupli kilit panik barlar tercihiniz ile en kaliteli ürüne sahip olmanın rahatlığına sahip olabilirsiniz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.