Hırsızlığa Karşı Alınabilecek Güvenlik Tedbirleri

21-12-2020 09:54
Hırsızlığa Karşı Alınabilecek Güvenlik Tedbirleri

Hırsızlığa Karşı Alınabilecek Güvenlik Tedbirleri

 

Hırsızlık durumu kişilerin güvenliğini derinden etkileyen bir olaydır. İnsanlar yaşadıkları evlerde ve çalıştıkları iş alanlarında istenmeyen durumlarla karşılaşmamak adına güvenlik tedbirlerialmaktadır. Alana göre oluşturulacak güvenlik tedbirleri değişiklik gösterir. Bunun yanı sıra teknolojik gelişmeler ile ortaya çıkan sistemler de farklılaşmaktadır.

                                                 

Güvenlik tedbirleri farklı konu başlıkları altında bulunur. Güvenliği sağlamak adına ilk olarak akıllara kapı kilit sistemlerigelmektedir. Kilit sistemleri kişilerin kapılarında ekstra bir koruma sağlayacağından hırsızlara karşı alınacak en etkili yöntem olarak bilinir. Tercih edilecek kilit sistemleri de bu doğrultuda geniş skala ile satışa sunulmaktadır.

 

 

Kapı Kilit Sistemleri ile Güvenlik Elde Etmek

 

Güvenlik tedbirleri alınacak noktaların başında ilk olarak yangın kapıları yer alır. Yangın kapılarıdışarıdan gelecek tehditlere karşı oldukça açık bulunur. Kupli Kilit firması olarak yangın kapısı kilit satışını sizlere gerçekleştirmekteyiz. Yangın kapılarında oluşturacağınız kilit sistemi sayesinde açılma ve içeri giriş durumlarına engel olmak mümkün kılınmaktadır.

                                              

Yangın kapısı kilitleri arasında gömme kilit ve panik kapı kilidi bulunur. Her ikisi de kullanım neticesinde güvenliği sonuna kadar sağlayacaktır. Kolay bir yapı ile açılması mümkün hale gelmeyecektir. Kilitli durumda bulunan kapılar bu sayede hırsızların geçiş yapmasına engel oluşturur. Yaşamı sürdüren bireylerin de bu anlamda endişe yaşamasını ortadan kaldıracaktır.

                     

Bilinen kilit sistemi dışında firma tarafından gerçekleştirilen elektronik ve kişiye özel geçiş sağlayan sistemler de bulunur. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte manyetik kapı ve kilit sistemleri özellikle tercih edilmeye başlanmıştır. Kilit sistemleri dışarıda ya da içeride bulunan herhangi bir kişi tarafından açılmayacak düzeyde üretilmiştir.

                            

Elektrikli kilitler ise genellikle hastane ortamlarında kullanılır. Ancak istenildiği durumlarda uygun diğer yaşam alanlarında da tercih edilebilir. Mevcut kilitler içerisinde bulunan bu sistem,elektro manyetik alan içerisinde çalışma gösterir. Belirli kişilerin geçiş yapmasını sağlayacak geçiş paneli bulunur. Şifre ya da parmak okutma seçenekleri bulunur.


Kişiye özel geçiş sağlayan manyetik kilitler de özel alanlar için sıklıkla tercih edilmektedir. Dışarıdan herhangi bir zorlama ya da kırma girişimleri giriş için yeterli olmayacaktır. Bu tarz işlemlerde dahil yüksek kuvvetlere karşı güvenlik sağlanır. Sadece belirli kişilerin bildiği bilgiler neticesinde geçiş sağlanır. Genellikle kartlı sistem tercih edilir.

1.      Elektro Manyetikli Kilit Sistemi Tercih Etme Sebepleri

 

Elektro manyetikli kilit sistemi seçmek için müşterilerimizin birçok gerekçesi bulunur. Sektör içerisinde satışını gerçekleştirdiğimiz bu sistemin avantajları oldukça fazladır. Bireylerin sadece hırsızlık değil diğer güvenlik durumlarına karşı da önlem almasını kolaylıkla sağlayacaktır. Bu anlamda yeni nesil kilit sistemleri kullanım alanları giderek artmaktadır.

 

                                       

Kullanımı sahilinde manyetikli kilit sistemlerinin avantajları arasında:

·         Yabancı bir kişinin girişini engellemek,

·         Belirtilen kişileri bulunan alana geçişini sağlamak,

·         Kartlı sistem sayesinde giriş yapanları belirleyebilmek,

·         Üst düzey bir güvenlik sağlamak,

·         Güvenlik sırasında giriş- çıkış işlevselliğini arttırmak bulunur.

Farklı bir kilit sistemi ile de güvenlik sağlanabilir. Ancak her defasında kilidi açıp kapatmayla uğraşmamak adına bu tarz kilitler daha pratiklik sağlayacaktır. Özellikle hastane gibi hızlı hareket edilmesi gereken alanlar için uygundur.

 

2.      Hırsızlara Karşı Alarmlı Kilit Koruması

 

İş yerleri gibi satış malzemelerinin bulunduğu ve daha büyük alanlarda ise alarmlı kilit koruması daha çok tercih edilmektedir. Özellikle hırsız gibi durumlarla karşı karşıya kalındığında oluşturacağı sesli uyarı sayesinde çevredeki bireylerin dikkati burada yoğunlaşır. Hırsızların panikleyerek bu duruma karşı kaçması ile zarardan dönülür.


Oluşturulan sistem sadece çevredeki bireyler için değil takip cihazı sayesinde kullanıcılara da uyarı yollayacaktır. Dükkân ve iş yerlerinin sahip olduğu bu sistem doğrultusunda bir tehlike durumu ile karşılaşıldığında kısa sürede reaksiyon verilmesi sağlanır. Maddi ve manevi zararların böylece önüne geçilmiş olunur.

                                             

Kupli Kilit olarak satışını gerçekleştirdiğimiz alarmlı kilit koruması modelinde birçok özellik bulunmaktadır. Kapı kilit sisteminin sahip olduğu özellikler arasında:

·         Yüksek düzeyde ses uyarıcısı,

·         Kuvvet ve kırmaya yönelik sağlam yapı,

·         Elektrik bağlantısı gerektirmeyen sistem,

·         Pil ile kullanım,

·         Uzun ömürlü işlevsellik,

·         Garanti imkânı bulunmaktadır.

 

Kapı Kilit Sistemleri Fiyat Aralıkları

 

Kapı kilit sistemleri fiyatları kategoriler arasında değişiklik gösterir. Alarmlı kapı kilit sistemi ile elektro manyetik kapı sistemi arasında ciddi farklar bulunur. Bundan dolayı müşteriler tercih edeceği kapı kilit sistemi konusunda fiyat doğrultusunda tercih yapabilirler. Ancak bulunulan ortam göz önünde bulundurularak kalite ile birlikte fiyatlar göz önünde bulundurulmalıdır.

                                        

Sektör içerisinde her fiyat aralığında kapı kilitsistemine denk gelmek mümkündür. Ucuz fiyatlandırmalar ile bulunan markaları tercih etmek çoğu zaman müşterilerde pişmanlık yaratacaktır. Bunun sebebi kullanılmaya başlayan kilit sistemleri herhangi bir kuvvet doğrultusunda kolaylıkla zarar görebilmektedir. Oluşturulan bu kırılma sayesinde koruma işlevi de saf dışı bırakılır.

 

Sadece yapı kalitesi ile bu durum sınırlı kalmamaktadır. Müşterinin en çok önem verdiği konulardan birisi de uzun ömürlü kullanımlardır. Kalitesiz malzemeler ile oluşturulan üretimler de belirli bir süre sonrasında işlevini yitirecektir. Bundan dolayı sık zaman aralığında değişim yapılması zorunlu bir hal alacaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.