Afetlere Karşı Yangın Kapısı Önemi ve Kullanım Avantajları

10-11-2022 10:59
Afetlere Karşı Yangın Kapısı Önemi ve Kullanım Avantajları

Yangın kapısı afetlere karşı alınacak önlemlerin en başında yer almalıdır. Yangın kapısı tercih edeceklerin ilk adresi Kupli Kilit firmamız olmalıdır…

Yangın günümüzün en büyük afetlerinden bir tanesidir. Sık sık yaşanan, büyük bir felaketi ve sorunları beraberinde getirmekte olan yangından kaçınmanın en kolay yollarından bir tanesi de özel imalat yangın kapıları olarak bilinmektedir.

Yangına dayanıklı TSE belgeli yangın kapıları kullanımı hem yangın anında alandan uzaklaşmak için hem de dumandan uzaklaşmanın en kolay yollarından bir tanesidir. Ekonomik sertifikalı yangın kapılarıgenellikle acil çıkış kapıları için tercih edilmektedir. Yangına dayanıklı sertifikalı yangın kapıları genellikle kolay kullanıma uygun ve hemen hemen her işletmede bulunması gereken unsurlardan bir tanesidir.

Genellikle hastaneler, okullar gibi sosyal alanlarda bulunan bu sistemlerin her kuruluşta olması afetlerin neden olacağı zararların önüne geçmektedir. Standart ölçülerde yangın kapısı yapımında dikkat edilmesi gereken bazı özellikler bulunmaktadır. Bu özellikler İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile açıkça belirtilmiştir.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile beraber her işletmede olması gereken tam kasalı yangın kapıları gibi modellerin hangi boyutlarda olması gerektiği ve sistemleri açıkça belirtilmektedir. Bu sisteme uygun olarak üretilmiş olan ve kaliteli yangın kapısı tercihlerinizde ilk yapmanız gereken Kupli Kilit firmamız ile tanışmanız olacaktır. Firmamız tarafından sunulan ürünlerin modelleri şu şekildedir:

·Korner kasa tipli yangın kapıları

·Panik barlı yangın kapıları

·Yarım kasalı yangın kapıları

·Tam kasalı yangın kapıları

·Ayarlı kasalı yangın kapıları

·Güvenlik holleri yangın kapıları

·Yangın merdiveni yangın kapısı

·E,120 E,30 E,60 E,60 E,90 E,180 belgeli yangın kapıları

·EI,30 EI,60 EI,90 EI,120 EI,180 TSE sertifikalı belgeli yangın kapıları

·Panik kollu yangın kapıları

·Çift kanatlı yangın kapıları

·Camlı yangın kapıları

·Çift kanatlı camlı yangın kapıları

·Tek taraflı camlı yangın kapıları

·Menfezli sac yangın kapıları

·Galvaniz yangın kapıları

Bütün bu modellerin yanı sıra birçok kişi ürünlerin kullanım alanlarını merak etmektedir. Bu ürünlerin kullanım alanları da şu şekildedir:

·Güvenlik holleri yangın kapıları

·İş yeri yangın kapıları

·Konutlar için yangın kapıları

·Fabrikalar için yangın kapıları

·Otoparklar için yangın kapıları

·Mağazalar için yangın kapıları

·AVM’ler için yangın kapıları

·Elektrik odası yangın kapıları

·Teknik oda-odası yangın kapıları

·Sistem odası yangın kapıları

·Sığınaklar için yangın kapıları

·Yangın kaçış yangın kapıları

·Exit çıkış yangın kapıları


Yangın Kapısı Nasıl Olmalıdır?

Yangın kapısı konutlarda, okullarda, hastanelerde ve fabrikalarda bulunması gereken en önemli afet yönetim araçlarından bir tanesidir. Bu kapıların yapımında kullanılması gereken bazı unsurlar ve bulunması gereken birçok özellik vardır. Bu özellikler İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu tarafından belirlenmiş olan unsurlara uygun olmalıdır.

Standart ölçülerde yangın kapısı ve imalatları için ilk olarak bilinmesi gereken bu kapılarda herhangi bir kilit sisteminin olmaması gerekir. Bu sistemlerin olmaması kapıların herkes tarafından kolay bir şekilde açılması ve kolay kaçış imkanı sağlaması için önemlidir. Her güçten insanın kolaylıkla açabilmesi bu sistemlerde kilit olmamasının en özel nedenidir. Aynı zamanda Statik/fırın boyalı yangın kapıları tercih edilmesi sırasında dikkat edilmesi gereken modellerdir.

İşyeri yangın kapıları montajında tercih edilecek alanda bulunması gereken bazı özellikler bulunuyor. Bunların başında ise alanda tahliye sırasında engel olacak bir şeyin olmaması gelmektedir. Duman geçirmez yangın kapıları tercih ederek birçok konuda korunma sağlanabilmektedir. Acil durum sebebi ile panik halinde olunacağı için çıkış kapıları üzerinde bir yığılma olmaktadır. Bu nedenle de bu çıkışı önleyecek bir unsurun bulunmaması bu kapıların montajının yapılacağı alanlarda dikkat edilmesi gereken bir unsurdur.

Alev geçirmez, aleve ve dumana dayanıklı kapılar yangın kapılarının seçiminde dikkat edilmesi gereken önemli bir unsurdur. Bu sayede kişilerin güvenli alana çıkışlarının ardından bu alana dumanın daha fazla gelmesini önlemek ve sağlık açısından oluşturacağı zararları önlenmiş olacaktır.

Yangın kapılarında dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise güvenli bir alana açılıyor olmasıdır. Tehlike anında panikli olan kişilerin daha da tehlikeli bir alana çıkması durumunda zarar ortaya çıkacaktır. Bu nedenle kapıların montajında açıldığı alana da önem göstermek gerekmektedir.

Yangın Kapısı Özellikleri Nelerdir?

Yangın kapısı tercih ederken dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise özellikleridir. Yangın kapılarında her zaman için yönetmeliğe uygun olacak özelliklere sahip olması gerekmektedir. Bu gibi ürünlere her zaman Kupli Kilit firmamız aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

Yangın kapılarında olması gereken en önemli özellik boyutudur. 80 cm genişliğe sahip olması gereken kapılarda insanların bulunduğu süreçlerde kilit sistemleri kapalı olacak şekilde olmalıdır. Bunun yanı sıra montajlanacak olan yerde güvenli bir çıkışa açılması de yönetmelikte ayrıca belirtilmekte olan hususlar içerisinde kendisini göstermektedir.

Fabrikalar için yangın kapıları başta olmak üzere seçilecek olan her alanda kullanılan bu kapıların yüksek ısıya dayanıklı olması ve ısıyı geçirmiyor olması gerekir. Bu sayede kolay bir şekilde dışarı çıkılacak ve yangının başka alanlara sıçraması engellenecektir.

Yangın kapılarının yüksek ısıya dayanıklı olması uzun süre boyunca yangını belirli bir noktada tutabilmek adına oldukça önemlidir. Özellikle yangının başka bölgelere sıçramasının itfaiyenin ulaşacağı süreye kadar tutulabilmesi bile oldukça büyük öneme sahiptir.

Yarım kasalı yangın kapıları gibi kapılarda her zaman için kilit sistemi kullanılmaktadır. Bu kilit sistemlerini kullanmak lüzum dışı hallerde oldukça önemlidir. Bu sistemlerin kullanımı uzun süreli olarak tercih edilebileceği gibi acil durumlarda kaçış için konumundan dolayı insanların bulunduğu süreçlerde ise kapalı tutulması gerekmektedir.

Kupli Kilit firması olarak Avrupa standartlarına uygun sertifikalı belgeli yangın kapısı ve İstanbul TSE sertifikalı yangın kapıları sizlere hizmet vermekteyiz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.